KeresésKeresés az Acros katalógusban ››
Bejelentkezés
Ön még nincs bejelentkezve

Bejelentkezés
Regisztráció


Jelszóemlékeztető
Jogi nyilatkozat

KosárAz Ön kosara jelenleg üres!


Hírek

Új Biztonsági Adatlapok

Tisztelt Partnereink!

A GHS rendelet (Vegyi Anyagok Osztályozásának és Címkézésének Globálisan Harmonizált Rendszere) értelmében 2010. november 30-ig minden cégnek be kell vezetnie veszélyes anyagainak új osztályba sorolását, illetve ehhez kapcsolódóan el kell készítenie az anyagok új Biztonsági Adatlapját.


Tisztelt Partnereink!

A GHS rendelet ( Vegyi Anyagok Osztályozásának és Címkézésének Globálisan Harmonizált Rendszere) értelmében 2010. november 30-ig minden cégnek be kell vezetnie veszélyes anyagainak új osztályba sorolását, illetve ehhez kapcsolódóan el kell készítenie az anyagok új Biztonsági Adatlapját.

Az új szabályozás célja a veszélyes anyagok azonosítása és a felhasználók informálása a veszélyekről a biztonsági adatlapon és a címkén feltüntetett standardizált szimbólumok és mondatok segítségével.

A GHS rendelettel összhangban álló CLP-rendelet a vegyi anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló új európai szabályozás. Ez az új szabályozás biztosítja, hogy az egyes anyagok egész világon ugyanazzal a veszély-besorolással és címkével legyenek ellátva. Nemzetközileg elfogadott besorolási kritériumokat és címkézési elemeket használva előmozdítható a kereskedelem, illetve az emberek és a környezet védelme a vegyi anyagok veszélyeivel szemben. Az új jogszabály kiegészíti a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló REACH rendeletet.

Az új osztályba sorolással párhuzamosan a vegyi anyagok Biztonsági Adatlapja is megváltozik, hiszen az új adatlapnak már tartalmaznia kell az új besorolást, az új biztonsági mondatokat, és az ebből adódó esetleges kezelésre, tárolásra illetve az ártalmatlanításra vonatkozó új információkat is. A rendelet értelmében az Európai Unión belül az átadónak az átvevő nyelvén kell az új információkat biztosítani.

Noha adatbázisunk folyamatosan bővül, még minden termékre nem áll rendelkezésünkre új adatlap, ezért kis türelmüket kérjük addig, amíg honlapunkon minden adatlap megtalálható lesz. Az átmeneti időszak alatt fő beszállítónk az Acros Chemical honlapján már magyar nyelven is elérhetők a Biztonsági Adatlapok, így amennyiben azonnal szükségük van a dokumentumra az alábbi oldalon egyszerűen letölthetik (angol név vagy CAS szám alapján).

www.acros.com

Ha kérdésük vagy kérésük van a szabályozással kapcsolatban, termékmenedzsereink és vevőszolgálatunk szíves rendelkezésükre áll. A továbbiakban természetesen folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a változásokról.

Reanal Laborvegyszer Kft.

<< vissza